Gebruikerslogin

WerkSaam Zeeland. Samen-werken op de Zeeuwse arbeidsmarkt.

Stichting Poortwachtercentrum WerkSaam Zeeland 'nieuwe stijl'.

WerkSaam Zeeland is gestart als Poortwachterscentrum met het onderwerp 'Matching' als belangrijke doelstelling. Destijds in 2009 is de ledendoelgroep 'door en voor bedrijven' bepaald en is besloten om commerciële HR-partijen niet te betrekken in het netwerk. De afgelopen jaren is WerkSaam Zeeland uitgegroeid tot  een regionaal netwerk waar voornamelijk kennisdelen en actief netwerken belangrijk zijn geworden. Immers als je je collega's kent door het netwerk is de stap naar vraag en aanbod van kennis en vacatures of kandidaten een stuk makkelijker.
WerkSaam Zeeland nieuwe stijl heeft dan ook de doelstelling om een breed HR-netwerk te vormen binnen de regio Zeeland en aangrenzende markten zoals Brabant en Vlaanderen. Breed omdat iedereen die zich bezig houdt met personeel en arbeid een bijdrage kan leveren aan het netwerk. Samenwerking opzoeken met andere actieve netwerken staat daarbij ook op de agenda.

Planning / Programma

Sinds 1 januari 2016 wordt afwisselend boven en onder de Westerschelde een ‘HR-café’ georganiseerd op de derde donderdag van de maand (van 16.30 uur tot 18.30 uur) met uitzondering van de maanden juli en augustus. Tijdens het HR-café zal steeds een intervisie-onderwerp of een concreet HR-vraagstuk worden behandeld alvorens te netwerken.

Kennisbijeenkomst

Minimaal twee maal per jaar zal er een kennisbijeenkomst georganiseerd worden. Zo mogelijk zal dit op een reguliere derde donderdag van de maand plaatsvinden. Voor 2016 staat in ieder geval weer een actualiteitenbijeenkomst gepland na Prinsjesdag. Het tweede evenement in 2016 zal worden ingevuld d.m.v. een HR-gerelateerde masterclass of training.

Lidmaatschap

Het lidmaatschap van WerkSaam Zeeland was tot nu toe per bedrijf geregeld, maar is sinds 1-1-2016 op persoonlijke basis. Per bedrijf kunnen er uiteraard meerdere mensen lid worden. De contributie is voorlopig vastgesteld op € 100,- per persoon per jaar ter financiering van het HR-café (locaties, hapjes en drankjes). Verder zal aan leden korting worden verleend bij deelname aan kennisactiviteiten.

HR-café Locaties

Zeeuws-Vlaanderen: Restaurant La Vie in Terneuzen: http://www.lekkerlavie.nl/
Walcheren/Beveland: Restaurant en partycentrum Landlust in Nieuwdorp: http://www.landlust.nl/

Data:

Klik hier voor de agenda

Help het netwerk bouwen

Meld je aan! En neem je HR-collega's, -partners of -vrienden mee.

Klik hier voor het aanmeldformulier voor het lidmaatschap.

Nu het netwerk ook open staat voor andere partijen zoals HR-dienstverleners hoopt WerkSaam Zeeland de kennis binnen het netwerk verder uit te breiden. Heb jij iemand met wie je samenwerkt op HR-gebied die je voor het netwerk wilt uitnodigen? Het HR-café kan door introducées de eerste keer vrijblijvend bezocht worden op uitnodiging van één van onze leden. Meld uw introducé uiterlijk 3 dagen van tevoren aan door de naam en contactgegevens per e-mail door te geven aan werksaamzeeland@outlook.com.

Help mee met het invullen van het programma

Tijdens de HR-bijeenkomsten zal in groepen de HR-agenda besproken worden. Deel met je collega's welke onderwerpen bij jou op de agenda staan en hoor waar je collega's mee aan de slag gaan. Deze gegevens worden door WerkSaam Zeeland verzameld en gebruikt voor de invulling van de onderwerpen. Ook wordt er geïnventariseerd wat leden eventueel kunnen (in-)brengen. Bijvoorbeeld een project dat je net hebt afgerond en waar je andere deelnemers mee kunt helpen. Kortom: Wat mogen we aan jou vragen?

Tot slot vraagt WerkSaam Zeeland input voor de kennisbijeenkomst. Welke masterclass, training of lezing staat op jouw verlanglijstje?

WerkSaam Zeeland HR-café: de ontmoetingsplaats voor HR-professionals in de regio. Sluit je aan en doe mee!

 

 

 

 

 

Reacties en succesverhalen

Het verhaal over de doktersassistente. Wij hadden een vacature die door 2 mensen diende te worden ingevuld, die beiden de ene week 2 ochtenden en de andere week 3 ochtenden zouden werken en bij afwezigheid van de collega 4 ochtenden.Het was het erg lastig om deze vacature in te vullen. In een netwerkbijeenkomst van WerkSaam Zeeland deze vacature ter sprake gebracht en via een van de leden bedrijven van WerkSaam Zeeland de doktersassistente gevonden. Ze zou eerst de opleiding hartfunctielaborant gaan doen,maar dat ging niet door en als doktersassistente waren er bij dat andere bedrijf geen mogelijkheden. Ze is bij ons op gesprek geweest en m.i.v. 1 juni is ze bij ons in dienst gekomen. De uren waren aanvankelijk te weinig maar inmiddels heeft ze haar uren uitgebreid. Een succesvolle match

Helaas moesten wij afscheid nemen van een goede werknemer van ons in zijn magazijnfunctie, deze functie kwam te vervallen. Tijdens een bijeenkomst van WerkSaam Zeeland kwam ik in gesprek met een bedrijf waar een nieuwe magazijnman gezocht werd. Na uitwisseling van het CV en de gesprekken is onze werknemer binnen zeer korte tijd gestart bij zijn nieuwe werkgever. Voor hem en voor ons een goede match! Fijn om zo te werken!

Bij ons bedrijf zat een medewerker niet helemaal op zijn plek; iemand die zich een stuk lekkerder voelde in een binnendienstfunctie terwijl met name de buitendienst elementen voor ons steeds belangrijker werden. Bij de borrel na een Werksaam Zeeland bijeenkomst raakte ik aan de praat met iemand van een ander bedrijf, die aankondigde op zoek te moeten naar een medewerker met duidelijke ‘binnendienst’-trekjes. Ik heb hem getipt en de volgende Werksaam Zeeland sessie bleek dat een prima match te hebben opgeleverd. Medewerker is nu daar aan de slag!

Het bedrijfsbezoek bij ZorgSaam gaf mij inzicht dat een zorginstelling meer functies te bieden heeft dan alleen maar verzorgend en verplegend personeel. Vanuit andere sectoren zie ik veel raakvlakken.

Sociale wetgeving is gekoppeld aan veranderingen. Als werkgever moet je met steeds weer nieuwe elementen rekening houden. De bijeenkomst van WerkSaam Zeeland heeft me weer gewezen op de actualiteiten rondom verzuim en wat ik moet ondernemen om eigenrisicodrager te zijn als werkgever. Een vakkundig spreker Diel Boere was aanwezig om mij daar weer in op te daten.

De mogelijkheden om een juiste match te maken tussen kandidaat en vacature werkt heel effectief als ik direct in contact kom met een ander bedrijf. De matchbijeenkomsten zijn een goed initiatief en vormen voor mij zeker een meerwaarde.

 

Website realisatie door SeeMeOnline